Zhodnocení uplynulé sezóny

28.06.2014 18:12

Tak máme za sebou první sezónu v PKFL.  Oproti League of Prague jsme si museli zvyknout na několik novinek. První byly pevně stanovené termíny. Ty nakonec takovým problémem nebyly, většinou jsme se scházeli bez problému a dokonce v lepších počtech než na LoPku. Když už jsme jednou nemohli, dohodli jsme se bez problému na přeložení. Výjimku tvořilo poslední utkání, ale o tom později. Další novinkou byl počet hráčů, který se zvýšil na 5+brankář a s tím souvisí i o něco větší hřiště, než na jaká jsme byli zvyklí. Těžko se hodnotí, jak jsme se vypořádali s touto změnou, ale řekl bych, že žádné větší problémy nám to také nedělalo. Co však stále některým z nás problémy dělá, to je házení autů. Hodit ho tak, aby rozhodčí, s přimhouřením oka, nechal pokračovat ve hře, se už snad většina naučila, stále to však vždycky neletí, jak by mělo. Rozhodčí, to byla další novinka oproti Lop. Ale myslím, že až na jeden zápas, jsme s rozhodčími problém neměli. Většinou také do hry příliš nezasahovali. Před novou ligou jsme neponechali nic náhodě a kromě nových dresů jsme pořídili i nové posily. O přestupu Venci Kadlečka a návratu Honzy Doležala jsme Vás již informovali, několikrát za nás pak ještě načerno (snad je to již promlčené) nastoupil Michal Borovan, který bude od nové sezóny zřejmě právoplatným a oficiálním hráčem Trusu.

Sezónu jsme začali na výbornou. Dva týmy se ze soutěže odhlásily a tak náš první zápas byl rovnou proti odvěkým rivalům – Hell Spartans. Po dlouhé sérii prohraných derby jsme zvítězili 2:0. Následovala však krutá porážka 0:5 od Los Losos. Zápas blbec, kdy nám to tam ne a ne padnout a soupeřovi zase vyšlo, na co sáhnul. Byl to také jediný zápas, kde jsme měli problém s rozhodčím. Na tomto zápase jsem ale chyběl, tak jeho výkon nebudu více rozebírat. Na zápas s Pražskou Šlechtou se nás sešlo akorát 6 a naše šance proti soupeři, který měl několik borců na střídání, nebyly největší. Soupeř však početní převahy využít nedokázal a mohl být i rád za remízu 0:0. Poté přišla na řadu přestřelka s FC Jižní Nářez, kterou jsme bohužel gólem těsně před koncem prohráli 5:4. Jak již bylo řečeno, dva týmy soutěž hned na jejím začátku vzdaly a tak už po 6 týdnech přišlo na řadu znovu derby s Hell Spartans. Hellové nám bohužel vrátili porážku z úvodu sezóny a vyhráli 2:1. Stejným výsledkem jsme prohráli i následující utkání s Los Losos. Následovala další přestřelka s Jižním Nářezem. Tentokrát se týmy rozešly smírně 4:4. V termínu posledního ligového zápasu měla většina týmu v plánu kalit na Votvíraku a naše žádost o přeložení utkání byla soupeřem zamítnuta. S Pražskou Šlechtou jsme tak prohráli kontumačně 5:0 a navíc nám byl odečten 1bod za nedostavení se k zápasu. V konečném součtu to pro Liščí Trus znamenalo v historicky první sezóně PKFL 16bodů (12b za kontumace s odstoupivšími týmy), kdy za námi zůstali pouze právě ti dva odpadlíci. Kompletní tabulka je k dispozici na stránkách PKFL. S konečným bodovým zůstatkem a z něj plynoucího postavení v tabulce tedy rozhodně spokojeni nejsme, ovšem předváděná hra nebyla vždy nejhorší, sehráli jsme i pár pěkných zápasu a někdy nám jenom chybělo trochu toho fotbalového štěstí. I přes v podstatě poslední místo si myslím, že ostudu jsme si neudělali a body jsme, až na poslední „zápas“, zadarmo rozhodně nerozdávali.

Před sezónou jsme uspořádali vlastní turnaj Trus Cup, který se nám, myslím si, opravdu povedl. Jedinou kaňkou bylo, že ho vyhráli Hellové, ale druhé a třetí místo pro Trus se počítá. V průběhu sezóny jsme ještě odehráli velikonoční turnaj v Čimicích, kde se nám výsledkově příliš nedařilo, ale předvedená hra nebyla špatná. Na obou turnajích jsme si navíc slušně zvedli pivní průměry a obě naše účasti tak hodnotíme kladně.

Pojďmě se ještě podívat na některé statistiky. Nejprve oficiální ligové. V nich na předních příčkách nefiguruje žádný z našich střelců a už vůbec ne některý z gólmanů. Jan Doležal se však dělí o první místo v tabulce nejlepších hráčů. Jako hvězda utkání byl rozhodčími zvolen hned ve čtyřech utkáních. V Trusu jsme si však vedli i vlastní týmové statistiky. Jediným kdo nevynechal ani jeden ze sedmi ligových zápasů byl právě Dolly, následován mnou (Benito), Mařkou a Jumbem se šesti zápasy. Jen na jeden ligový match dorazil Marko. Pokud bychom počítali všechny zápasy za celou sezónu – to znamená, že bychom přičetli dva turnaje a dvě přátelská utkání, dostali bychom se na 20 utkání já a Dolly, naopak pouze na třech zápasech byl Mulťák. V lize se za Trus trefoval nejčastěji opět Dolly. Celkem se trefil do sítě soupeřů 4x. Následuji já s Mařkou – každý dva góly a po jedné trefě si připsali Venca, Luky, Malýny a Mulťák.

Jak ale jistě všichni víte, v Trusu si zakládáme i na týmovém duchu a tradičním třetím poločase, ve kterém jsme i v PKFL marně hledali přemožitele. Statistiku o tom, jak kdo k těmto našim vítězstvím přispíval, si vedl Jumbo, tak se podíváme, co zaznamenal. Když budeme brát pouze třetí poločasy ligových zápasů, tak s přehledem vyhraje Marko s průměrem 9,5 piva na zápas. Nutno však dodat, že průměr má ze dvou zápasů a u jednoho z nich neabsolvoval první dva poločasy a přišel až na třetí, který byl navíc spojený se sledováním hokejového MS a finále Ligy Mistrů, což konečný výsledek dost ovlivňuje. O něco více vypovídající už je průměr Malýnyho (5,4 piva na ligový zápas), následuje Jumbo (5) a já (4,7). Ostatní borci už mají 4 a méně. Když se podíváme na celou sezónu, tedy na ligu, přáteláky a dva turnaje (Jumbo počítal každý turnaj jako pouze jede zápas), tak bude pořadí v čele naprosto stejné: 1.Marko (12,8), 2.Malýny (6,9), 3.Jumbo (6,7). Přes průměr 5 piv na zápas se pak ještě přehoupl Flígl (který naprosto zklamal v ligové části, kde měl průměr 1!!! pivo na zápas) a já. Další Trusácí mají průměr 5 a méně. V obou tabulkách skončili s ostudnou nulou na kontě vypitých piv Mulťák a Karlos a měli by se nad svými výkony zamyslet. Právě oni dva kazí následující čísla celého týmu. Celkem jsme za sezónu (nepočítají se akce, na kterých se nehrál fotbal!! To by byla čísla ještě úplně jinde) vypili 419,5 piv (ostudné malé pivo má na kontě Venca Kadleczech), což je 32,2 piv na hlavu. Průměrně si tak dá každý trusák po zápase 4,7 piv. Tabulku piv naleznete pod článkem

Celkově mohla být sezóna určitě vyvedenější, ale rozhodně máme na čem stavět. V PKFL zůstáváme i pro další sezónu, která již nebude zkrácená jako tahle, ale bude se hrát standardně systémem podzim-jaro. Pokud se vyvarujeme zbytečných chyb v obraně a zvedneme úspěšnost proměňování šancí, určitě máme na to se prát o čelo tabulky. Co se piv týče konkurence je v nedohlednu, soupeřit tak můžeme jen sami se sebou. Myslím si, že bez kontumací bychom se měli příští sezónu přehoupnout přes magické číslo 500 piv. Mezi další cíle bych ještě zařadil výhru na Trus Cupu, s jehož dalším ročníkem počítáme. Do nové sezóny máme také v plánu nechat si udělat vlastní půllitry, nové samolepky a dotisknout trička (pravděpodobně i dámské). Kdyby měl kdokoliv z Vás o něco z toho zájem, napište nám na facebooku.

Děkujeme všem za podporu v průběhu celé sezóny a doufáme, že nám zachováte přízeň i nadále.

TRUS!

 

BENITO 7

Výstup z Jumbových statistik:

Zpět